|
 | עכשיו זה רשמי: "הירוקים של חיפה" ו"איחוד שכונות חיפה" ירוצו ברשימה אחת לראשות העירייה ולמועצת העיר
הושלם ההסכם בין סיעות "הירוקים של חיפה" ו"איחוד שכונות חיפה", והשתיים ירוצו ברשימה משותפת בבחירות הקרובות לעירית חיפה ולראשותה. מזכירות "איחוד שכונות חיפה" הצביעה ברוב גדול בעד החבירה, הנותנת תוקף מחודש לשיתוף הפעולה בין שתי התנועות בשנים האחרונות - כך מפרסם "זמן חיפה".
בראש הרשימה יעמוד סגן ראש העירייה, שמואל גלבהרט, שכבר הצהיר על כוונתו להתמודד על ראשות העירייה מטעם "הירוקים של חיפה". לדעת, גלבהרט, "הירוקים" כיום מהווים מותג וכוח בינלאומי, בייחוד לאור המודעות העולמית לאיכות הסביבה. "חיפה מבחינה זו מובילה בישראל את המודעות הסביבתית, על רקע מפגעי מפרץ חיפה עתיר החמרים המסוכנים והמזהמים, ושיעורי התחלואה החריגים באזור". גלבהרט סבור, כי הרשימה המשותפת צריכה להדגיש נושא זה במסריה וגם בכותרתה, "הירוקים של חיפה".
ירון חנן מ"איחוד שכונות חיפה" מסתמן כמי שאמור להיות ראש המטה ומועמד מוביל למועצת העיר, לאחר שבמשך שנים דחה הצעות לחברות במועצה, והעדיף להוביל את "פורום ציבורי כרמל" ואת "איחוד שכונות חיפה", במקביל לפעילותו ב"דרך חיפה" ובארגונים הירוקים.
חנן: "בכוונתנו להציג לציבור החיפאי את הצעותינו לפיתוח כלכלי, חברתי וחינוכי מקיף, לעת הזו ולדורות הבאים. תכניותינו ניתנות לביצוע מבלי לפגוע באיכויות הייחודיות של חיפה, נופיה, וחופיה. לחיפה מאפיינים טיפוסיים להרי הצפון, שונים בתכלית ממרכז הארץ, והגיע הזמן לממש את הפוטנציאל הפנטסטי לאיכות חיים הטמון בערכים אלה ולא לפגוע בהם".
עוד אומר חנן כי "בכל המאבקים שניהלנו נגד תוכניות הרסניות כדוגמת המרינה הנדל"נית, כבישים בוואדיות מהרכס אל החוף והמגדלים מחוף הכרמל, תמיד הצענו במקביל חלופות מקצועיות יותר מוצלחות וישימות, אך ראשי העירייה והחברות העירוניות לא מצאו לנכון להציג גם את הצעותינו בוועדות התכנון. התוצאה ידועה, הם נכשלו בגדול לאורך השנים ורק עתה רבות מהצעותינו מתקבלות כמובנות מאליהן בוועדה המחוזית ובמועצה הארצית. חבל שאבדו שנים יקרות בשל מאבקי אגו מיותרים של בעלי תפקידים ונבחרי ציבור קצרי ראות".

שלח כתבה
הדפס
כתבה
עוד בקריות באינטרנט:
קריות באינטרנט
• חדשות בקריות
• חיפה והסביבה
|