50 מקרי שוד בתחנות דלק מתחילת 2008כתב קריות באינטרנט | 24 מרץ 2008 14:34
חברות הדלק מדווחות על עלייה והחמרה במקרי אלימות בתחנות; האזורים המוכים הם איזור הצפון והשרון
מתחילת השנה אירעו 50 מקרי שוד ותקיפה אלימים בתחנות דלק, ביותר ממחציתם מדובר בשוד מזוין, כך עולה מנתונים אשר הוצגו היום בוועדת הפנים והגנת הסביבה במסגרת דיון על תופעת האלימות הגוברת בתחנות דלק. באיגוד חברות הנפט מעריכים כי מדובר בגידול של כ-30% לעומת מקרי האלימות בחודשים מקבילים אשתקד, כך מסרה מנכ"ל האיגוד יעל דניאלי. מנתוני המשטרה מקרי השוד בתחנות דלק מהווים 3.5% מכלל מקרי השוד במהלך שנת 2007, "האזורים המוכים הם צפון והשרון" אמרה רפ"ק טל אלימלך קצינת הערכה במשטרה.
מנהלי תחנות הדלק: חיילים משוחררים מפחדים לעבוד אצלנו תמי מונד מחברת הדלק "דור" הוסיפה כי "ההחמרה באלימות היא לא רק במספר המקרים אלא גם באופי המקרים. עובד ארזי מחברת הדלק "סונול": "העלייה היא גם בנועזות מפירי החוק. אנו מזהים שחנויות הנוחות שהוצבו בתחנות הדלק הן היעד האטרקטיבי עבור הפושעים". אורן לוטן, מנהל התחנות והחנויות בחברת "פז": "ישנה קלות בלתי נסבלת של פשיעה בתחנות דלק. הצבענו על התופעה בפני המשטרה כשהחלה כבר לפני יותר מחצי שנה עם בריחת לקוחות ללא תשלום". מתי יצחק, יו"ר ועד מנהלי תחנות דלק הוסיף כי: "נוסף על כך יש הרבה תחנות שהפסיקו להתלונן במשטרה כי שם לא מתייחסים לתלונות. האלימות בתחנות מקשה על גיוס עובדים וחיילים משוחררים מפחדים ולא רוצים לבוא ולעבוד בתחנות דלק כעבודה מועדפת. אנשים מפחדים להגיע ולתדלק בלילה. לא מדובר רק בכסף אלא בחיי אדם".
המשטרה וחברות הדלק ישתפו פעולה נגד האלימות בתחנות דלק על פי נתוני המשטרה מספר מקרי השוד מתחילת שנת 2008 מסתכם ב-44 מקרים, כך על פי רפ"ק אלימלך. "מבחינתנו, אין כאן תופעה", אמר בדיון סנ"צ אבי שושן ממחלקת האבטחה במשטרה, והוסיף כי "טיפול המשטרה בנושא הוא בהנחיה הקבועה להגביר בלילה את הסיורים הקבועים של הניידות בתחנות דלק". נציגי חברות הדלק הלינו על כך שתלונות רבות על אלימות בתחנות נסגרות במשטרה בגלל "חוסר עניין לציבור". ח"כ יוחנן פלסנר, ממלא מקום יו"ר ועדת הפנים: "אנחנו מכירים משחקים עם סטטיסטיקה והגדרות בין שוד לתקיפה. כדי לטפל בנושא המשטרה צריכה קודם כל להכיר בתופעה עליה מצביעים נציגי חברות הדלק. הדיון מתקיים מאחר ויש עניין רב לציבור בתופעה, רק הבוקר שמענו על מתדלק שנדקר במהלך עבודתו, זו תופעה שהולכת ומחמירה והמשטרה אפילו לא מכירה בה". לסיכום הדיון קרא ממלא מקום יו"ר הוועדה, ח"כ פלסנר, להקים פורום עבודה משותף למשטרה ולחברות הדלק בו תגובש תוכנית לטיפול במקרי האלימות בתחנות. התוכנית המשותפת תוצג לוועדת הפנים.