|
 | הקולנוע בקניון CINEMALL (לב המפרץ לשעבר) ייפתח ביום שישי 4.7.08 ▪ 23 אולמות ▪ 4,000 מקומות ישיבה ▪ מתחם VIP ועוד
הקולנוע הגדול בישראל מגיע לחיפה: yesPlanet הוא קומפלקס של 23 אולמות קולנוע משוכללים ומתקדמים לחוויית צפייה אולטימטיבית עם כ- 4,000 מקומות ישיבה בשטח מלא מרחבים לנוחיות הקהל ומתחם VIP מפנק, הנמצא בצומת לב המפרץ, בקניון Cinemall (לשעבר לב המפרץ).
הקולנוע יפעל 7 ימים בשבוע, ויציג את כל הסרטים המוצגים בישראל, בהיצע גדול של שעות הצגה (כמעט כל 15 דקות מתחיל סרט) וללא הפסקות בסרטים, כנהוג בכל העולם. הקולנוע יעבוד מדי יום החל מהשעה 14:00 ועד אחרי חצות, כאשר בשבתות, חגים וחופשות בית ספר, תחל פעילות הקולנוע כבר מהשעה 11:00 ותמשך כל היום עד לשעות הלילה המאוחרות.
רמת ההקרנה והקול
הקולנוע המתקדם ביותר בארץ כולל מערכות סאונד והקרנה בטכנולוגיה החדישה ביותר. המסכים בכל האולמות הם מסכי ענק המצטיינים ביחס ממוצע של רוחב המסך לאורך האולם של 1:1.4 לעומת היחס 1:2.5 שהיה מקובל בעבר.
מערכת הקול מורכבת ממיטב הציוד הקיים היום בעולם. האות של הסאונד נקרא מפס הקול של הסרט ע"י ראש הקול הדיגיטלי של מקרני קינוטון (גרמניה) ועובר למעבד (processor) של דולבי דיגיטל ומשם דרך המגברים היישר לרמקולים של JBL – חברת ההגברה המובילה והותיקה שציוד הסאונד שלה נבחר לשמש בטקס האוסקר.
מעבדי הדולבי דיגיטל מפרידים את הקול ל- 6 ערוצים שונים - ימין, אמצע, שמאל ו – sub בקדמת האולם, ובחלקו האחורי של האולם ערוצי ה– surround , ימין ושמאל, כך שהקול והאפקטים "מטיילים" באולם כולו.
 מלא מרחבים לנוחיות הקהל. yesPlanet |
הקרנה דיגיטלית ותלת מימד
המילה האחרונה בתחום הקולנוע מגיעה לישראל. לאחר 100 שנים בהן מכונת ההקרנה הקלאסית כמעט ולא שינתה את פניה, yesPlanet מציג הקרנה דיגיטלית ברמה הגבוהה ביותר, באמצעות מכונות הקרנה של קינוטון וסרברים של דולבי. המערכת, בהשקעה של כ-100,000 אירו לאולם, מעניקה חווית צפייה ברורה וחדה גם לאחר אלפי הקרנות של הסרט. בנוסף, היא מאפשרת הקרנה של טכנולוגיית תלת מימד – בעזרת משקפיים מיוחדים ורב פעמיים, הניתנים לצופה בכניסה לאולם הקולנוע ניתן לצפות בסרטים בתלת מימד ולקבל חוויה קולנועית ממימד אחר לגמרי. כל האולפנים הגדולים כבר נערכים לטכנולוגיה החדשה והודיעו על מחויבות מלאה לחווית התלת מימד, וכבר מהקיץ הזה נראה סרטים בטכנולוגייה החדשה על המסכים ב yesPlanet חיפה.
נוחות הישיבה
שיטת הישיבה בדירוג - Stadium Seating היא השיטה המובילה בעולם לדירוג כסאות קולנוע. הפרש הגבהים בין שורה לשורה מאפשר גם לצופים הגבוהים ביותר לא להסתיר לילדים היושבים מאחוריהם, המרווח בין השורות גדול משמעותית מזה שהכרנו עד כה, כך שניתן לשבת בנוחות ולפשוט רגליים וכמובן לאפשר מעבר נוח של צופים מאחרים ללא צורך בקימה של כל השורה. הכורסאות עצמן, של יצרן הכיסאות המוביל בעולם, קווינט מצרפת, הן נוחות ומפוארות עם משענת ראש ומקום לכוס שתייה.
 רכות סאונד והקרנה בטכנולוגיה החדישה ביותר .yesPlanet |
הזמנת כרטיסים
במתחם הקולנוע 9 קופות מאוישות על ידי קופאים, ועוד 11 מכונות אוטומטיות למכירת כרטיסים אוטומטית במקום וכמובן איסוף כרטיסים שהוזמנו בראש במערכת האינטרנט או הקולנועפון.
לראשונה בחיפה, אפשר גם לעשות "צ'ק אין" מהבית: בהזמנת הכרטיסים באינטרנט, בוחרים את מקום הישיבה ומדפיסים את הכרטיס בבית. כך ניתן להיכנס היישר לאולם ללא צורך לעמוד בתור נוסף בקופה.
נגישות לנכים
דגש מיוחד ניתן בקולנוע לכל סידורי הנכים בהתאם לחוק (כמובן) ומעבר לכך. הקולנוע עומד בכל התקנים הקיימים מאפשר נגישות מלאה לנכים בכסאות גלגלים ובכלל זה מעלית, דלפק קופה מונמך, דלפק מזנון מונמך, שירותים מיוחדים ועוד. חידוש מיוחד הוא מערכות השמע המיוחדות, המאפשרות גם לכבדי שמיעה ליהנות מעולם הקולנוע על כל ממדיו.
מזנונים ובית קפה
מזנון הקולנוע הגדול (10 עמדות) יציע בנוסף לפופקורן והשתייה המסורתיים גם מגוון פינוקים מתוקים וגלידות, בנוסף, בתוך הקולנוע יהיה בית קפה קטן המיועד ללקוחות הקולנוע עם תפריט עשיר של עוגות, גלידות ושתייה קלה וחמה.
מתחם ה VIP
מתחם הVIP כולל לובי אינטימי ובו מזנון חופשי ללקוחות המתחם המציע כיבוד קל במתכונת הדומה לטרקלין עסקים ובנוסף מזנון קולנוע שיציע פופקורן ושתייה חופשיים. בלובי ספות ושולחנות ישיבה, מסכי פלזמה ואווירה אינטימית ונעימה לבילוי לפני הכניסה לסרט.
במתחם ה –VIP ארבעה אולמות, הכורסאות כולן חשמליות מתכווננות ברמה הגבוהה ביותר (הטיה לגב ותמיכה לרגליים, ממש "FIRST CLASS"). באחד האולמות יהיה גם ציוד הקרנה דיגיטלית ותלת מימד. אולמות הVIP האינטימיים (31 מקומות בכל אחד) מאפשרים גם סגירת אירועים שונים באופן פרטי.
 מתחם הVIP כולל לובי אינטימי ובו מזנון חופשי. yesPlanet |
אירועים עסקיים ופרטיים
בשעות בהן הקולנוע לא יפעל כקולנוע לקהל הרחב, כלומר בשעות הבוקר (למעט בחופשים) הוא יופעל כמרכז כנסים ואירועים ענק לכל האזור למגזר העסקי והפרטי. הקולנוע מציע אפשרויות אירוח רבות לכנסים, ימי עיון, השתלמויות, ימי כיף, ימי הולדת ועוד. כמו כן יתאפשר לקבוצות גדולות של חברות, מפעלים וכו' לקיים אירועי ערב חגיגיים תוך שימוש בחלקים מהמתחם.
הקניון – מרכז אופנה ובידור
הקניון עובר שינוי גדול בימים אלה לאחר שינוי השם ל- Cinemall ומתחדש עם חנויות דגל בתחום האופנה, מתחם בילוי ובידור ענק שיכלול בנוסף לקולנוע גם כ – 4,000 מ"ר של מסעדות, פאבים ובתי קפה אופנתיים. כבר היום ידוע שבתוך כשבועיים יפתחו במתחם מסעדת BLACK BURGER ופאב TEMPLE ועוד בתי אוכל נוספים בשבועות שלאחר מכן.
מיקום תחבורה וחניה
יס פלאנט חיפה בקניון Cinemall , נמצא במרכזו של עורק התנועה המרכזי של הצפון - צומת לב המפרץ, סמוך לצומת הצ'ק פוסט. רוב התנועה מצפון הארץ לחיפה ולמרכז עוברת דרך הקולנוע, שירכז אליו אוכלוסיה מהמרחב הגיאוגרפי המתחיל בזיכרון יעקב בדרום, עפולה במזרח ונהריה בצפון, עם פוטנציאל של למעלה ממיליון תושבים.
תחנת הרכבת לב המפרץ, נמצאת בכניסה לקניון ומאפשרת לבאים ברכבת להיכנס היישר מהתחנה אל הקולנוע.תחנת האוטובוס המרכזית של אזור הצפון בצומת לב
המפרץ סמוכה לקניון. מעבר למתחם החניה העצום שמציע ה-Cinemall היום, נבנה עוד מתחם חניה גדול מתחת לקולנוע ויציע חניה חינם לנוחות הקהל.
בנוסף לכל בעוד שנתיים עם פתיחת מנהרות הכרמל ניתן יהיה להגיע מהכרמל לקולנוע בתוך דקות בודדות.
על החברה
yesPlanet חיפה שייך לחברת תיאטראות ישראל, מפעילת רשת בתי הקולנוע הגדולה והותיקה בישראל המפעילה את הקולנועים בשמות המותג רב חן ו-yesPlanet.
חברת תיאטראות ישראל, הינה מפעילת הקולנוע הוותיקה בישראל ופועלת משנת 1929. מקור החברה בחיפה כאשר הבעלים הם דור שלישי של מייסדים.
בשנת 1929 פתחה החברה בחיפה את קולנוע עין דור ובשנת 1935 את הקולנוע המיתולוגי ארמון, ולימים בשנת 1982 הפכה לחלוצת המהפכה בעולם בתי הקולנוע עם פתיחתו של "רב הקולנוע" הראשון בישראל – רב חן דיזנגוף בתל אביב.
היום חברת תיאטראות ישראל היא חברה בינלאומית, המהווה את הרשת החמישית בגודלה באירופה ומפעילה את הרשת הגדולה במזרח/מרכז אירופה של בתי קולנוע תחת המותג -Cinema City International (ללא קשר לסינמה סיטי הישראלי) והיא מובילה בתחומה בפולין, הונגריה, צ'כיה, בולגריה ורומניה. החברה מפעילה בארץ ובאירופה יותר מ - 550 מסכי קולנוע ובנוסף 7 איימקסים באירופה.
ביולי 2006 עברה החברה גם בישראל לעידן ה"מגה-פלקס" כאשר פתחה בקניון איילון ברמת-גן את ה- yesPlanetהראשון בישראל שהפך מידית לסיפור הצלחה ענק עם 15 מסכים מפוארים ומשוכללים.
ועתה החברה שהחלה את דרכה בחיפה מחזירה עכשיו לעיר את עטרת הקולנוע עם המגה- קולנוע החדש המהווה את המילה האחרונה בחוויה הקולנועית.
הקולנוע החדש מציין את המשך שיתוף הפעולה בין רשת בתי הקולנוע לבין חברת הלוויין yes, שיתוף פעולה ראשון מסוגו בארץ, שהחל עם פתיחת yesPlanet בקניון איילון.
חברת yes שחרטה על דגלה להעניק ללקוחותיה "חוויה קולנועית גדולה מהחיים", החליטה להמשיך את השותפות המיוחדת בין שני הגופים למחויבות לקולנוע – מהמסך הענק ועד המסך הקטן. ההסכם ימשיך גם כאשר ייפתח yesPlanet ראשל"צ – 25 אולמות קולנוע בעוד כשנתיים.
מנכ"ל תיאטראות ישראל, מר מוקי גרידינגר, מסר היום כי "אנו רואים חשיבות רבה בפתיחת פרויקטים חדשים ומתקדמים המעניקים חוויית צפייה מדהימה ונוכחים לדעת כי הקהל אוהב קולנוע והולך לקולנוע כאשר הוא רואה את ההשקעה האדירה במגה-קולנועים מהסוג הזה. לא סתם חרטנו על דגלנו את האימרה "yesPlanet – ככה רואים היום סרטים", אנו מאמינים כי חווית הצפייה המשופרת מחזירה את הצופים להתאהב מחדש בקולנוע. כחברה ומשפחה שמקורה בחיפה, אני מתרגש היום לסגור את המעגל הזה ולהביא את הקולנוע הגדול בארץ דווקא לחיפה, לעיר בה סבי פתח את קולנוע עין דור המיתולוגי לפני כמעט 80 שנים. עין דור וארמון אחריו הביאו אז למהפכה בחיפה, ואני מאמין ש- yesPlanet יעשה את המהפכה היום בחיפה."

שלח כתבה
הדפס
כתבה
עוד בקריות באינטרנט:
קריות באינטרנט
• חדשות בקריות
• חיפה והסביבה
|